Domovská stránka » Imunologie » ZDRAVÍ NAPROTI CESTOU INFUZNÍ TERAPIE
ADVERTORIAL

Oslabený organismus, fyzická i psychická únava a další onemocnění způsobená ať už špatnou výživou či chronickým zánětem. Klientům, kteří chtějí přispět svému tělu k lepší funkci nebo těm, kteří svádí boje s vlastní imunitou, nabízí Nemocnice AGEL Podhorská možnost podpůrné infuzní terapie.

Infuzní terapie

Vzniku různých onemocnění lze předcházet úpravou životosprávy, ale také podpůrnou terapií, která do těla dostane potřebné množství chybějících vitamínů, antioxidantů a stopových prvků. Na začátku května rozšířila Nemocnice AGEL Podhorská nabídku svých služeb o infuzní terapii v rámci anesteziologické ambulance v Bruntále. V nové nabídce infuzních terapií jsou například série infuzí k regeneraci nervové tkáně, které přispívají k ochraně a dobré funkci nervové soustavy nebo i podpůrné infuze pro pacienty s postcovidovým syndromem.

Multivitaminové infuze

„Přítomnost vitamínů v těle hraje v kondici a zdraví člověka velkou roli. Příjem vitamínů pomocí vyvážené stravy či vitamínových tablet dostupných v obchodech a lékárnách, je známou formou, jak potřebné látky do těla dostat. V naší ambulanci nově nabízíme také vitamínové a multivitaminové infuze, které efektivně působí při regeneraci tkání a orgánů, napomáhají při chronické únavě a mají významný protizánětlivý a detoxikační efekt,“ přibližuje nové možnosti infuzní terapie staniční setra anesteziologické ambulance Bc. Dagmar Štůralová.

FOTO: Nemocnice AGEL Podhorská

Infuze pro vegetariány a pacienty s celiakií

„V nabídce nechybí ani podpůrné infuze pro vegetariány a pacienty s celiakií. Lidé, kteří ve svém životním stylu razí cestu vegetariánství, ať už ze zdravotních důvodů anebo v rámci svého přesvědčení a názorů, nejsou často dostatečně informovaní či zběhlí ve znalosti o výživě a často u nich může docházet k deficitu životně důležitých živin, které jim rostlinná strava nemůže poskytnout anebo poskytuje pouze v nedostatečné míře. U vegetariánů se setkáváme s nedostatkem vitamínu B12, stopových prvků či vitamínem D,“ dodává.

Jak to funguje?

V případě zájmu o některou z nabízených infuzí se klient dostaví v objednaném čase na vstupní konzultaci s lékařem. Po zhodnocení zdravotního stavu je lékařem klientovi doporučen vhodný typ infuze, která je mu následně aplikována nitrožilně. Aplikace infuze trvá 60 minut a po terapii je možné se ihned vrátit k jakékoliv činnosti, bez omezení. Infuze je možné opakovat 1 – 2x týdně, vše závisí od stavu a účelu terapie. Ambulance infuzní terapie nabízí také možnost zakoupení balíčku infuzí, který obsahuje 4 aplikace + 1 aplikaci zdarma, či dárkového poukazu v hodnotě zvolené klientem. Tato forma léčby není hrazena zdravotní pojišťovnou. Kompletní informace k nabízeným službám Nemocnice AGEL najdete ZDE.

Další článek