Domovská stránka » News » IVA PAZDERKOVÁ: UNAVENÉ NOHY ŘEŠÍM LEDOVOU VODOU
News

IVA PAZDERKOVÁ: UNAVENÉ NOHY ŘEŠÍM LEDOVOU VODOU

Iva Pazderková je talentovaná herečka, muzikantka a moderátorka. Aktuálně má před sebou novou výzvu. Připravuje se na bikini fitness. Co to obnáší a jak pečuje o své tělo?

Poslední dobou se více věnujete své fyzické stránce, co bylo hlavním důvodem?

Pravidelný sport k mému životu patří už mnoho let. Ale momentální, v určitém slova smyslu extrémní režim je způsoben tím, že se na podzim zúčastním soutěže v bikini fitness. Asi mám potřebu si dokázat, že fyzicky i psychicky zvládnu tak velkou výzvu, jakou je ve čtyřiceti letech stát poprvé na pódiu v té nejlepší možné formě… ve které budu, už proto, že mám toho nejlepšího trenéra Jakuba Prchala.


Jakou regeneraci dopřáváte svému tělu po tréninku?

Tady mám velké mezery… Před tréninkem i po něm většinou svištím z práce nebo do práce a jsem ráda, když stihnu alespoň adekvátní regeneraci dostatečně dlouhým spánkem. Často regeneruji aktivně – dlouhou procházkou nebo plaváním. Každé ráno začínám ledovou sprchou. Samozřejmě mi nesmírně pomáhají i doplňky stravy od Nutrendu, pro něž jsem už druhým rokem ambasadorkou. Bez nich bych to zdaleka tak dobře nezvládala.

Jak probíhá Váš běžný pracovní den?

Ráno kolem 6.30 budíček, hygiena a příprava jídla. Jsem celiak, snažím se žít bezobalově a v rámci přípravy na soutěž mám speciální dietu, takže je to o něco náročnější. Od 9 do 14 hodin zkouším v divadle, potom buď natáčení, schůzky, úřadování, focení, psaní nebo jiné pracovní povinnosti a samozřejmě alespoň 90 minut trénink. Od 18 hodin se v divadle připravuji na představení, kolem 23. hodiny návrat z práce domů, pokud nehraji mimo Prahu. Potom vaření, praní a příprava na další den, spát chodím okolo jedné. Ale kouzlo mého povolání spočívá v tom, že tohle všechno může být ze dne na den úplně jinak. Kouzlo mého povolání spočívá v tom, že tohle všechno může být ze dne na den úplně jinak.

Spadáte do věkové kategorie žen, které mohou trápit pocity těžkých nohou, setkala jste s tím někdy?

Asi přesně nevím, co se tím myslí, nohy mívám po celém dni na nohou a spoustě hodinách v práci na podpatcích unavené, občas malinko oteklé, ale neděje se mi nic, co by neodpovídalo zátěži. Mám to tak od nepaměti, takže asi nepoznám, jestli to nějak souvisí s věkem.

Jak řešíte případnou únavu nohou?

Unavené nohy řeším ledovou vodou a tím, že si je vyložím nahoru.

Říká se, že v každém roce života se přiučíme něčemu novému. Jak byste definovala Váš vstup do další životní dekády?

Zase jsem se naučila víc si vážit zdraví, svých blízkých a své práce. Jsou to zkrátka věci, kterých si člověk asi nikdy nemůže vážit dost. A to, čím procházím v rámci přípravy na soutěž, by vydalo na samostatnou kapitolu.

Přečtěte si také: JAK POMÁHAT PACIENTŮM PŘI ZMĚNĚ CHOVÁNÍ

Další článek