Domovská stránka » News » NEVIDITELNÁ ROVNÁTKA JAKO IDEÁLNÍ MOŽNOST PRO DĚTI A DOSPÍVAJÍCÍ
ADVERTORIAL

Neviditelná rovnátka Invisalign přináší mnoho výhod nejen dospělým, ale také dětem a dospívajícím, pro které jsou klasické fixní aparáty nepraktické a ve škole a kolektivu často i traumatizující. V čem jsou rovnátka Invisalign jiná a lepší? 

MUDr. MARIE CHADIMOVÁ

specialista v ortodoncii

Jakou největší výhodu podle vás pacientům přináší používání neviditelných rovnátek?

Ortodontické vady hrají významnou roli v celkovém tělesném vzhledu a pokud se co nejdříve neřeší, mohou velmi negativně ovlivňovat sebehodnocení pacienta v dětském věku i dospívání. V tomto období je výrazná vada a viditelný, nápadný typ ortodontického aparátu často zdrojem nemilých komentářů ze strany spolužáků nebo okolí.

Z tohoto důvodu se léčba neviditelnými rovnátky Invisalign jeví jako vhodná a diskrétní. Kromě estetické stránky věci je další výhodou pro pacienty i to, že se mohou bez omezení účastnit školních i mimoškolních aktivit (sport, hudba, zpěv). Dále také mohou udržovat optimální hygienu dutiny ústní, a to bez výrazných změn v technice čištění zubů, či pokračovat v logopedické terapii.

Je vhodné použít alignery Invisalign i pro děti a dospívající s dorůstajícím chrupem?

Včasná interceptivní léčba u dětí s dočasným nebo smíšeným chrupem může zabránit dalšímu vývoji vady v pozdějším věku. Dále snižuje kazivost zubů, riziko úrazů zubů a pomáhá překonat nízké sebevědomí dětí plynoucí z neestetického vzhledu chrupu. Léčba pomocí alignerů je dětmi i teenagery velmi dobře akceptována z důvodů nenápadného vzhledu aparátů – jsou téměř neviditelné a také velmi málo ovlivňují citlivost zubů během léčby. 

Má řada Invisalign aktuálně nějaké novinky, které by pomáhaly dospívajícím dětem vyrovnat spodní a horní čelist? (Čelistní aparát s vylepšenou přesností)

Aktuálně Invisalign nabízí třeba krásné a zcela bezpečné samolepky Invisalign Stickables s různými motivy, kterými si děti svoje alignery mohou individualizovat, nebo nový typ výběžků na alignerech pro korekci předkusových vad, které jsou pro pacienty ve srovnání s předchozím typem výběžků pohodlnější

Co je pro vás jako odborníka největší přidanou hodnotou práce se systémem Invisalign?

Zejména používání skenerů iTero, díky kterým máme možnost ukázat simulaci výsledku léčby, její plánování ve speciálním softwaru a skenování v průběhu kontrol, které rychle odhalí možné odchylky dokonce i při nespolupráci pacienta.

Pro pacienty je léčba systémem Invisalign výhodná kromě výše zmíněných důvodů také proto, že návštěvy v ordinaci jsou méně časté než u běžných fixních aparátů. Rovnátka Invisalign jsou zhotovená přímo na míru pro konkrétního pacienta a při dobré spolupráci trvá léčba kratší dobu.

Další článek